وبلاگ آموزشگاه موسیقی آذرنگ

آموزشگاه موسیقی کودکان- آموزشگاه تخصصی موسیقی سیدخندان

وبلاگ آموزشگاه موسیقی آذرنگ

آموزشگاه موسیقی کودکان- آموزشگاه تخصصی موسیقی سیدخندان

وبلاگ آموزشگاه موسیقی آذرنگ

آموزشگاه موسیقی آذرنگ با مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1392 تا کنون مفتخر است که با همکاری اساتید برجسته و با تجربه و با استفاده از روش های آکادمیک در زمینه آموزش موسیقی در خدمت شما هنر دوستان عزیز می باشد.
تلفن های آموزشگاه:
021-22858191
021-22859140

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

پرسش رایج درباره آموزش موسیقی به کودکان

آموزشگاه آذرنگ | يكشنبه, ۱ بهمن ۱۳۹۶، ۰۱:۰۶ ب.ظ

 برخی خانواده‌های امروز به تاثیر مثبت موسیقی بر رشد ذهنی کودک خود اعتقاد دارند و سعی می‌کنند تا فرزند خود را از همان دوران خردسالی به فراگیری موسیقی تشویق کنند.

اما همین خانواده‌ها پرسش‌هایی نیز در مورد آموزش موسیقی به فرزند خود دارند که معمولا این پرسش‌ها، پرسش مشترک تمام خانواده‌هاست.

 

سن مناسب برای شروع موسیقی چه سنی است؟

محققان دانشگاه  به کلی معتقدند سن مناسب برای شروع موسیقی 2 سال تا 3/5 سال بوده و سن شروع نواختن سازهای ابتدایی از 3/5 سال تا 5 سال بوده و سن شروع نواختن سازهای جدی از 5 سال به بالا می باشد. کلاسهای گروه سنی 2 تا 3/5 سال معمولاً فقط جنبه آشنایی با موسیقی دارد و جنبه آموزشی نداد. حتی بسیاری از دانشمندان معتقدند که آشنایی کودک با موسیقی از دوران بارداری مادر نیز می تواند آغاز گرددبنابراین اگر خانواده‌ها تمایل دارند تا فرزند آنها به صورت جدی موسیقی را دنبال کند، بهتر است این کار از حدود سن ۵ سالگی فرزندشان با ارف و موسیقی کودکان انجام دهند.


اُرف چیست؟

اُرف در حقیقت نام ((کارل اُرف)) دانشمند و موسیقیدان آلمانی است که سیستم آموزشی بسیار کارآمدی برای آموزش موسیقی به کودکان تهیه کرد و کلاسهای موسیقی کودکان در اصطلاح ((اُرف)) نامیده می شود. امروزه در ایران به تمام کلاسهای موسیقی کودک (حتی کلاسهایی که از سیستم ارف هم تبعیت نمی کند) ارف می گویند.

                 آموزش ارف
دوره زمانی اُرف حدود چقدر است؟
دوره های گروهی حدود 2 سال و دوره های خصوصی حدود یک سال زمان می برد. البته این دوره در آموزشگاه های موسیقی می تواند متفاوت باشد اما اغلب اینچنین است.


دوره ارف شامل چیست؟
این دوره شامل نت خوانی، ریتم خوانی و نواختن سازهای بلز و فلوت ریکوردر می باشد. کودکان در این دوره مقدمات پیش نیاز برای نواختن ساز را فرا می گیرند. گاه در کنار این دو ساز، ساز طبلک هم برای درک ریتمیک کودکان آموزش داده می شود.


آیا گذراندن دوره ارف برای بچه هایی که می خواهند ساز بیاموزند الزامیست؟

برای کودکان زیر هفت سال گذراندن این دوره ها الزامیست.

چرا کودکان باید دوره ارف را بگذرانند؟
کودکان در دوره اُرف، با روشی شاد و کودکانه با مبانی موسیقی و نت خوانی و ریتمها آشنا می شوند و این باعث می شود که پس از گذراندن دوره ارف، ساز اصلی شان را بهتر و راحت تر یاد بگیرند.

آیا درست است که یادگیری موسیقی ضریب هوشی کودکان را افزایش می دهد؟
بله طبق نظر محققان موسیقی باعث افزایش ضریب هوشی شده و همچنین خلاقیت را بالا می برد و به دلیل عملکرد همزمان دو نیمکره چپ و راست مغز، مهارتهای حرکتی را نیز تقویت می کند. امروزه موسیقی برای اختلالات حرکتی، پرخاشگری، بیش فعالی، افسردگی و ... به عنوان درمان و یا مکمل درمانی بکار گرفته می شود.
        موسیقی کودکان
برای گذراندن دوره اُرف (موسیقی کودک) کلاسهای گروهی مناسب تر است یا کلاسهای خصوصی؟
ج: برای کودکان با سن کمتر از6 سال کلاسهای گروهی و برای بچه های بالاتر از 6 سال، کلاسهای خصوصی مناسب تر است. البته کلاسهای گروهی برای بچه ها همیشه جذاب تر و دلچسب تر است.

آیا قبل از دوره اُرف باید ساز مورد نظر را برای کودک انتخاب کنیم؟

 خیر، در حین گذراندن دوره ارف و پس از آن، با سازهای مختلف آشنا شده و استعدادیابی می شوند.پس از اتمام دوره ارف والدین می‌توانند با توجه به علاقه کودک و ویژگی‌های شخصیتی و خصوصیات روان‌شناختی او ساز مناسبی را برای آموزش جدی‌تر موسیقی فرزندشان انتخاب کنند. ویژگی‌های شخصیتی در علاقه و پیگیری کودک نقش بسزایی دارد. بررسی‌ها نشان داده که کودکان پر هیجان نسبت به سازهای کوبه‌ای مثل طبل یا درام تمایل بیشتری دارند زیرا به این وسیله می‌توانند هیجان خود را بهتر تخلیه کنند. از سوی دیگر سازهایی مثل پیانو، فلوت و ویولن که خصوصیت آرامش‌بخشی دارند، می‌توانند به ایجاد احساس آرامش در کودکان کمک کنند.

 

عده‌ای همواره این پرسش را مطرح می‌کنند که با بی‌انگیزگی کودک خود نسبت به تمرین‌های موسیقی چه کنیم؟مساله‌ای که در مورد آموزش موسیقی به کودکان اهمیت دارد، تمرین کودکان است. کلاس‌های آموزش موسیقی معمولا به صورت یک جلسه یا دو جلسه ۳۰ تا ۴۵ دقیقه‌ای در هفته در آموزشگاه‌ها برگزار می‌شود و کودک باید آموخته‌های خود را در این جلسه‌ها در طول هفته در منزل تمرین کند. در بسیاری از موارد کودک از سوی خانواده‌ها وادار می‌شود که در منزل به تمرین موسیقی بپردازد در حالی که خود کودک در آن لحظه و آن ساعت تمایلی به انجام این کار ندارد. این مساله باعث افت کیفیت کار کودک در زمینه آموزش موسیقی می‌شود و حتی ممکن است به دلزدگی او از آموزش موسیقی بینجامد. وقتی کودک تمایلی به انجام تمرین‌های هفتگی موسیقی خود ندارد، والدین می‌توانند تمرین او را متوقف کنند تا زمانی که او خود با میل و رغبت برای این کار اقدام کند. اگر می‌خواهیم که کودک ما موسیقی را فرا بگیرد در واقع قرار است مهارتی به مهارت‌های فردی کودک بیفزاییم که هریک از این مهارت‌ها می‌تواند اعتمادبه‌نفس کودک ما را افزایش دهد و اگر بخواهیم این آموزش را با اجبار فرا روی کودک قرار دهیم، نه تنها اثر مطلوبی نخواهد داشت حتی ممکن است نتیجه عکس نیز به همراه داشته باشد. هنرها و مهارت‌هایی مانند موسیقی یا نقاشی برای کودک یک ضرورت محسوب نمی‌شوند و میل کودک به فراگیری آنها باید حتما در نظر گرفته شود.

 

نظرات  (۱)

  • نگهداری ویولن
  • سپاس از مطالب مفید سایتتون مطالب سایت شمارو دنبال خواهم کرد موفق و موید باشید

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی